Zuidas blok 1B en 2B / George & Gustav

Zuidas blok 1B en 2B / George & Gustav

Locatie Amsterdam
Aannemer BAM Wonen
Opdrachtgever Zuidschans BV
Architecten KCAP en DOK
3D BIMP-garagesWoningen, villabouw, appartementen, studentenhuisvestingZonnestroom

Het project The George en The Gustav bestaat uit drie woontorens en de mogelijkheid om ondergronds te parkeren. The George bestaat uit 47 appartementen. Het gebouw is van de buitenkant een opwaaiende zomerjurk met een knipoog naar de Amsterdamse School.

De gigantische terrassen van de appartementen met weldadig groen zorgen voor optimale privacy. Het komvormig dak vangt zowel zonlicht als regenwater op voor de bewoners en voor de flora in, aan en om het gebouw.

Het zuidblok van The Gustav bestaat uit 29 appartementen en 19 studio’s. De appartementen in The Gustav hebben een woonoppervlakte van ca. 54 m² tot en met ca. 137 m² met een terras op het zuiden/westen van minimaal 10 m² tot en met maar liefst 87 m². De studio’s hebben een woonoppervlakte vanaf ca. 32 m². Diegene die op de begane grond gesitueerd liggen zijn voorzien van een buitenruimte.

In het noordblok van The Gustav bevinden zich nog 96 studio’s boven een commerciële plint. De studio’s hebben een woonoppervlakte vanaf 32 m² tot ca. 49 m². Op het dak bevindt zich een prachtige gemeenschappelijke daktuin.


© Copyright - Blom Elektrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher