Crossover

Crossover

Locatie Amsterdam
Aannemer BAM Wonen
Opdrachtgever AM
Architecten Team V Architectuur
3D BIMHotels, shoppingmalls, bedrijfsobjectenP-garagesWoningen, villabouw, appartementen, studentenhuisvesting
  • 10 koopwoningen
  • 120 appartementen
  • Kantoren
  • Retail
  • Horeca

Het woonprogramma bestaat grotendeels uit studio’s voor starters en statushouders. De bewoners profiteren van gedeelde voorzieningen als een wasruimte, co-living/woonkamer, gemeenschappelijke dakterrassen. De begane grond en eerste verdieping omvatten een aansprekend werkconcept met werkplekken en werkruimtes. Daarnaast omvat CrossOver een café-restaurant en circa 10.000 m2 aan flexibele kantoorruimte.

Voor CROSSOVER behaalde AM het BREEAM Outstanding Label.

CrossOver is met een EPC van -0,000 energieneutraal. Het gebouw is aardgasvrij en voor een efficiënte energie-opwekking wordt gebruik gemaakt van een WKO. Bij het ontwerp van de thermische schil (gevel) is gestreefd naar een hoge isolatiewaarde (RC-waarde) van ≥ 4,5 m2K/W voor de gevel, ≥ 6,0 m2K/W voor het dak, ≥ 6,0 m2K/W voor vloeren boven de parkeergarage. De transparante delen van het gebouw worden voorzien van triple glas met een U-waarde ≤ 1,0 W/m2K. De gevels van de zon belaste zuidzijde zijn vormgegeven met diepe negges bij wijze van natuurlijke zonwering. Door de combinatie met triple glas wordt de warmtelast beperkt.

CrossOver is uitgerust met energiezuinige installaties en LED verlichting. Elke woning heeft zijn eigen ventilatie-unit met warmteterugwinning (WTW-unit). Op de hoogste daken liggen PV-cellen voor een duurzame opwekking van hernieuwbare energie. Deze daken hebben niet genoeg oppervlak om de volledige energievraag te dekken (EPC van -0,000), daarom wordt gebruik gemaakt van daken in de omgeving. Elektrische auto’s krijgen een voorkeursbehandeling; hun accu’s worden ingezet als buffercapaciteit voor duurzaam opgewekte energie.


© Copyright - Blom Elektrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher