Het nieuwe bedrijfslogo van Blom Elektrotechniek.

Een aanpassing van een bedrijfslogo is altijd spannend. Maar het is goed om eens in de zoveel jaar je logo te herzien. Mee te gaan met de tijd. Onze reclamestudio, Studioviv in Warmenhuizen, heeft ons bestaande logo behoorlijk aangepakt. Maar ze hebben er wel voor gezorgd dat het naast het bestaande logo kan bestaan, zonder dat het storend is. Op deze manier hoeven we niet ineens alle uitingen aan te passen.

Het nieuwe symbool

Het logo van Blom Elektrotechniek heeft dus, zoals gezegd, een flinke update gekregen. Ook de andere tak van Blom Elektrotechniek: BlomPlus Service & OnderhoudPlus hebben we meegenomen is deze update. De stekker uit het oude logo is een symbool die niet meer van deze tijd is. Omdat de werkzaamheden van Blom Elektrotechniek veel en veel verder gaan dan alleen stekkers en stroomkabels. In het nieuwe symbool herken je dan ook de vorm van een +. Het doet ook denken aan een bliksemschicht met diepte, alsof het een vorm is die ergens omheen draait. En op een dusdanige manier geplaatst is waardoor de + er duidelijk in te herkennen is.

Kleur en lettertype

De kleuren van het logo zijn gelijk gebleven, omdat dat toch een deel van onze herkenbaarheid is. En er was eigenlijk ook helemaal niets mis mee. Alleen het rood iets donkerder, het geel iets meer naar oranje. Kleine aanpassingen die nauwelijks zichtbaar zijn.

Ook het lettertype heeft een andere uitstraling gekregen. Vriendelijker en toegankelijker. De letterdikte en de spatiƫring zijn geoptimaliseerd, waardoor het veel leesbaarder en moderner is. Over alles nagedacht en niets is gedaan zonder reden.

Energiek, elektrisch, toegankelijk, eigen, plus. Net dat beetje extra. Een eigen beeldmerk, simpel in al zijn eenvoud en passend bij onze onderneming en branche.


© Copyright - Blom Elektrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher