Strandhotel Het Hoge Duin

“Intensief. Afwijkend. En vooruitstrevend met energieopslag”

Projectleider vertelt over metamorfose Strandhotel Het Hoge Duin.

Aan de kust van Wijk aan Zee, veertig meter boven de zeespiegel, vond afgelopen jaar een wonderlijke metamorfose plaats. Strandhotel Het Hoge Duin kreeg een make-over en werd flink uitgebreid. Een succesvol project, maar het bouwproces was verre van gebruikelijk. Projectleider Gaby de Jong deelt zijn verhaal. “We moesten soms echt even de rust bewaren.”

Blom Elektrotechniek werkte hier in bouwteam met hoofdaannemer Tervoort Egmond. De bestaande 30 kamers zijn gerenoveerd, maar het grootste deel bestond uit nieuwbouw. Gaby: “Het aantal kamers breidden we uit naar 118 stuks. We realiseerden een nieuw restaurant. Een feestzaal. Wellness-faciliteiten. Een gym. Vergaderzalen. Je herkent het bijna niet meer!”

Strandhotel Het Hoge Duin

Blom Elektrotechniek verzorgde onder meer:

https://www.blomelektrotechniek.nl/wp-content/uploads/2024/05/Hotel-Hoge-Duin_13_insta.jpg

• Kracht- en lichtinstallatie
• Bekabeling en complete aansluiting van de accu/batterij 1000A en 2 generatoren 125A op het terrein
• Alle bekabeling vanaf de trafo (HKL 630A)
• Bekabeling binnen- en buitenverlichting + managementsysteem
• Elektravoorzieningen in de kamers alle andere ruimten
• Wifi-, data-, CAI- en glasvezelnetwerken
• Brandmeldinstallatie
• Ontruimingssysteem
• Bekabeling videotelefoon/toegangscontrole installatie
• Bekabeling CCTV camerabeveiliging

Aannemer Tervoort Egmond
Opdrachtgever Fam. Groot, directeur/eigenaar
Projectleding/ werkvoorbereiding Gaby de Jong

700 pv-panelen met energieopslag

Vrijwel alle elektrotechniek nam Blom voor zijn rekening (zie opsomming hieronder). “Op technisch vlak vielen twee elementen op. Ten eerste de energieopslag. Omdat Liander onvoldoende stroomcapaciteit gaf, plaatste het hotel een grote batterij. Die sloten wij aan op de 700 pv-panelen op het dak. Nu is er altijd genoeg energie beschikbaar.”

1 trafo, 2 generatoren en 19 verdelers

“Ten tweede de trafo”, vervolgt Gaby. “Die staat buiten. Vanaf daar voeden wij de energieopslag en twee generatoren. Vanaf de trafo voeden we ook de hoofdverdeler met 19 onderverdelers in het hotel. Oorspronkelijk gingen we uit van zeven onderverdelers, maar gaandeweg bleek dit de beste oplossing. Zo waren er heel veel keuzes die we pas tijdens het werk konden maken.”

Keuzes pas tijdens het werk maken

Hij licht toe: “Dat had alles te maken met de bouwkundige situatie. Normaal gesproken zijn alle installaties vooraf nauwkeurig uitgetekend. Nu kon de aannemer alleen basistekeningen geven. Dat vereist veel scherpte en overleg. Sommige onderdelen veranderden zo vaak dat wij van Blom echt de rust moesten bewaren. We moesten door de bomen wel het bos blijven zien.”

Transparant, meedenkend en flexibel

“De uitdagende verbouwing is een succes geworden dankzij de samenwerking. Oprechte complimenten voor hoofdaannemer Tervoort, onze uitvoerder Emiel Nolten en onze monteurs! Deze bouwmethode werkt namelijk alleen als iedereen transparant, meedenkend en flexibel is. Dan doe je ook dat stapje extra voor elkaar. Daar ben ik nog het meest trots op: het teamwork!


© Copyright - Blom Elektrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher