Arnold Blom over

Blom Elektrotechniek BV

De projecten op deze website laten zien wie we zijn en wat we samen kunnen. Stuk voor stuk geven ze ook een goede indruk van onze opdrachtgevers. Met plezier vertel ik hier iets meer over het familiebedrijf Blom Elektrotechniek BV.

Ruim 50 jaar geleden (in 1972) zijn mijn ouders onze onderneming gestart. Direct met twee medewerkers. Zo boden zij meteen continuïteit aan hun opdrachtgevers. Ze maakten heel goede en bar slechte tijden mee. Hun oprechte belangstelling voor relaties en medewerkers kweekte veel goodwill. Zo ondervonden ze hulp – als het nodig was. Vanzelfsprekend hielpen zij anderen – als dat nodig was. Die betrokkenheid naar medewerkers en relaties tekent vanaf het begin het karakter van ons familiebedrijf.
Net zoals delegeren en de wil tot optimaal presteren. Al vanaf het begin sluiten we ook innovatief aan bij ontwikkelingen in de bouw. We werkten bijvoorbeeld als een der eersten in de installatiewereld met 3D tekenprogramma’s, hetzelfde geldt voor BIM.
Met aandacht voor vandaag richten we ons steeds op de toekomst. (Ik maakte dat al mee toen ik, net als mijn vader, begon op de werkvloer als monteur.) Gestaag groeide het aantal opdrachtgevers. Net zoals de omvang van de projecten en de complexiteit. Begin deze eeuw waren we werkgever voor 50 á 55 vaste medewerkers.

In 2006 volgde ik mijn vader op. Ondernemen doe je samen, groei moet je sturen. Zo werden we een steeds professionelere en complete installateur. Inmiddels werken we met ruim 125 medewerkers in vaste dienst. Zij zijn zeer betrokken bij de onderneming – en wij bij hen. Dat geeft ook hun thuisfront een goed gevoel en meer zekerheid. We bouwden een bedrijfspand in Warmenhuizen, inclusief centraal magazijn.

In 2010 openden we via een overname onze vestiging in Beverwijk. Onder andere het gevolg van de sterke ordertoename in de regio Amsterdam en verder. In Beverwijk is ook Blom Service en OnderhoudPlus gevestigd. Onze core business is seriematige nieuwbouw, ombouw en renovatie. We kunnen élk B&U project in onze branche uitvoeren op basis van ervaring, bedrijfsomvang en financiën. We werken LEAN en ons motto is… ’we zorgen dat het werkt – altijd!’

Aandacht voor medewerkers, betrokkenheid, is vanaf het begin de kern van de zaak. We stimuleren dat medewerkers zelfstandig kunnen werken en verantwoordelijkheid nemen. Dat geeft mensen meer werkplezier, is de ervaring. Daarom investeren we in opleiding, begeleiding en –indien gewenst- persoonlijke ontwikkeling. En uiteraard in   software, hardware en…veiligheid. We zijn erkend leerbedrijf en namen het initiatief tot Blom Opleidingen. Iedereen met ambitie kan op zijn of haar niveau topper worden. Toegang tot kennis, een leven lang leren! Medewerkers en hun gezinsleden hebben bovendien gratis toegang tot Blom Online Academy Soofos, met cursussen van vakgebieden tot vrije tijd. Dankzij onze medewerkers zijn we een solide en gezonde onderneming. We kennen nauwelijks verloop en het ziekteverzuim is bijzonder laag. Dat komt ook door onze mentaliteit van samenwerking. Je bent niemand zonder de ander… 

Aandacht voor relaties. Onze rol als adviseur groeit sterk. In vroeg stadium zijn we betrokken bij ontwikkel- en bouwplannen. Als adviseur, engineer en realisatie zijn we preferred partner voor veel bouwondernemingen. Solide, betrouwbaar, professioneel. We anticiperen op hun wensen en eisen. Investeren in kennis en samenwerking zien we als een continu proces. Juist ook de onderlinge wisselwerking maakt ons sterk. Samen!

Waarom vertel ik dit?

Met succes samenwerken lukt beter als je iets meer van elkaar weet. Vergelijk een bedrijf maar met een persoon. Iedereen heeft een handleiding. Je wilt van elkaar weten hoe die ander denkt en doet, en wat de mentaliteit is. Niet alleen onze opdrachtgevers en toeleveranciers willen dat.   Het geldt in het bijzonder ook voor iedereen die bij ons wil komen werken. Want het werkt plezieriger samen als je een beetje bij elkaar past. Dat is de ervaring van ons allemaal.

Meer weten? Mooie baan krijgen? Groeikansen? Onze toekomst ziet er goed uit. “Alles wordt elektrisch”. Dat biedt vakmensen in elektrotechniek prima kansen – bij ons. Samen zorgen we dat je kennis up to date blijft. Wie meer wil en kan, groeit verder. Als je contact opneemt weet je snel meer. Ik zie uit naar onze kennismaking.

Arnold Blom
“wij zorgen dat het werkt – altijd!”

© Copyright - Blom Elektrotechniek | tech: dodo.nl | design: studioviv.nl | advies & copy: #anjobrombacher