Kort verhaal van Arnold Blom

Als je op onze website kijkt (www.blomelektrotechniek.nl) zie je prachtige werken. Zij tonen duidelijk wat voor soort onderneming we zijn. En vooral ook de opdrachtgevers die graag met ons werken. Mijn vader en moeder zijn ons bedrijf bijna 50 jaar geleden begonnen, met twee medewerkers. Ze hebben altijd geïnvesteerd in aandacht en betrokkenheid. Ze maakten heel goede en bar slechte tijden mee. Hun oprechte belangstelling voor klanten en medewerkers bracht ze veel goodwill. Zo ondervonden ze hulp – als het nodig was. Vanzelfsprekend hielpen zij anderen – als dat nodig was. Dat is ons karakter, daarmee zijn we ook de recente crisisjaren doorgekomen. Inmiddels werken we met ruim 100 medewerkers in vaste dienst. Zij zijn zeer betrokken bij de onderneming – en wij bij hen. Dat geeft ook hun thuisfront een goed gevoel en meer zekerheid.

We investeren in opleidingen, begeleiding, software en hardware. We adviseren, engineeren en realiseren. In moderne technieken zijn we koploper. Als een der eersten in de installatiewereld werkten we met 3D tekenprogramma’s, hetzelfde geldt voor BIM. Dankzij onze medewerkers en opdrachtgevers zijn we een solide en gezonde onderneming. Enkele jaren geleden hebben we ook BlomPlus opgericht (kijk maar eens op www.BlomPlus.nl ). Al met al zijn we een sterk bedrijf dat zich op de toekomst richt. We zijn preferred partner voor veel bouwondernemingen. Onze core business is seriematige nieuwbouw, ombouw en renovatie. We kunnen élk B&U project in onze branche uitvoeren op basis van ervaring, bedrijfsomvang en financiën. We werken LEAN en ons motto is…’we zorgen dat het werkt – altijd!’

Waarom vertel ik dit?

Als je bij Blom wilt komen werken is het belangrijk dat we bij elkaar passen. Dat heeft te maken met onze mentaliteit die mensen centraal stelt. Die mentaliteit is een voorwaarde. Het gaat er om dat de opdrachtgever/cliënt de zekerheid moet hebben dat wij hem of haar het beste bieden. Vanaf het eerste overleg tot en met de nazorg. Ik noem dat het thuisgevoel. Dat is ook van toepassing op onze medewerkers – we maken het altijd sámen.

Het heeft direct te maken met geven en krijgen van vertrouwen en veiligheid, en delen van verplichtingen en vrijheden. Het thuisgevoel speelt héél sterk bij opdrachtgevers. Je ontmoet het bij de heel grote en bij kleinere opdrachtgevers. Ze zitten graag aan tafel met de mensen die hun adviseren en die het maken. Steeds vaker zijn we al in de eerste fase, als het idee ontstaat, bij een project betrokken!

Persoonlijke ontwikkeling maakt meer mogelijk

Alles wat je aandacht geeft heeft betere groeikansen, dat is mijn ervaring. Dus investeren we heel gericht in een professionele werkomgeving. Aan opleiding en ontwikkeling besteden we continu aandacht, met name ook door Persoonlijke Ontwikkelingsplannen.

Zo kom je als werknemer én als onderneming altijd verder. Het borgt continuïteit.

Ik sta open voor nieuwe ideeën en laat me graag verrassen. Dat wilde ik je alvast laten weten voor we met elkaar aan tafel gaan.

Ik zie uit naar onze kennismaking.

Arnold Blom